Új időpontban, 2020. július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Kékszalag, Forrás: https://kekszalag.reblog.hu/

 

Amennyiben szeretné az eseményt a legjobb helyről végig követni, válassza Balatonfüredet, ahonnan a verseny rajtól és ahova célba ér. Amennyiben szeretne még szabad szállást foglaljon mihamarabb nálunk. A Rózsa Villában beltéri úszómedencével, míg í Rózsa Panzióban kültéri fedett masszázsmedencével várjuk kedves vendégeinket!
Foglaláshoz keresse fel a következő weboldalt: 
https://rozsa-szallas.hu/foglalas/

A rendezvény elnöke bizakodó, hiszen a hajózás nélküli tavasz után nagyobb kedvet kaphatnak  a vitorlázás szerelmei, így a résztvevők száma becslések szerint  megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot.
Az elmúlt években a verseny hangsúlyos részei voltak a parti kísérőrendezvények, idén ezeken a területeken várhatóan korlátozásokra kell számítani az egészségügyi előírások miatt, az elsődleges szempont a verseny megrendezése és a versenyzők biztonsága.

A 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek. 2019-ben 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt.
További információ: itt